dimarts, 22 de gener del 2013

IMPORTANT VICTÒRIA AL CAMP DEL BANYOLES

El Manresa RC i el Banyoles RC (els Monstres) tenen moltes coses en comú: tots dos són de recent creació (tercera i segona temporada en competició respectivament), tots dos sorgeixen en comarques sense tradició de Rugby i tots dos disposen d'un equip jove i lluitador amb ganes de pujar de categoria.

El partit que van jugar diumenge és la quarta ocasió en què s'enfrontaven tots dos equips. Les dues primeres vegades havia guanyat el Manresa però el darrer cop, en la primera fase de la lliga i a l'estadi del Congost, havia guanyat l'equip del Pla de l'Estany. Totes dues formacions eren conscients que el campionat ja només se'l diputen tres equips, aquests dos més el BUC de Barcelona, i que qualsevol error pot ser definitiu. Segurament per això tots dos conjunts plantejaren un partit especulatiu, treballant molt la defensa i mirant d'aprofitar els cops de càstig per xutar a pals i assegurar, si el xutador estava encertat, tres punts cada vegada. Fruit d'aquest joc fou el 6 a 6 amb què arribarem al minut 30 del partit, moment en el qual el Banyoles aconseguia un assaig en una badada de la defensa manresana. Els del Bages, però, reaccionaren ràpidament i igualaren el marcador a 13 punts cadascú just abans que l'arbitre xiulés la fi de la primera part. A la represa, el Banyoles anotava un nou xut a pals, que li donava tres punts d'avantatge, però el Manresa va continuar lluitant i finalment va arribar a la zona de marca contrària deixant el marcador en el definitiu 16 a 20. Els de Manresa aconseguien 4 punts i els Banyolins 1 per haver perdut per menys de 7 punts.

Dissabte que ve, a les 8 del vespre i a l'Estadi del Congost, el Rugby Manresa s'enfrontarà al segon classificat i màxim rival de la categoria en aquests moments, el BUC.