dissabte, 21 de febrer del 2015

DOBLE VICTÒRIA CONTRA EL CORNELLÀ

El passat dissabte el Manresa RC va disputar  dos partits contra el  RC Cornellà, primerament un partit amistós entre els equips femenins dels dos clubs, i seguidament el partit corresponent a la sisena jornada de la Primera Divisió.

Els equips femenins d’ambdós clubs no competeixen en lliga regular aquesta temporada, i aprofitant l’encontre de lliga van disputar un partit amb l’objectiu de continuar agafant experiència de competició. Les manresanes començaren el partit més organitzades que les seves rivals, amb més possessió del joc, mostrant una millora en la disposició en el camp respecte als partits anteriors. Això es traduí en dues marques aconseguides que no van poder transformar, arribant a la mitja part amb resultat de 10 – 0. A la segona part s’anivellà més el joc, amb varis canvis introduïts en l’equip. Cada un dels equips aconseguí una marca, no transformada en cap dels casos, arribant al final de l’encontre amb el resultat de 15 – 5.

Pel que fa a l’equip masculí, arribaven al partit invictes a casa aquesta temporada. Els manresans venien de perdre a la darrera jornada als minuts finals després d’haver anat per davant durant tot el partit. L’equip del Cornellà arribava a Manresa ocupant la quarta posició de la classificació.

Els manresans van sortir molt concentrats disposats a fer valer el factor camp, i als minuts incials es va posar per davant en el marcador mitjançant un assaig aconseguit per R. Torreguitart, sense aconseguir la transformació posterior. Els del Bages continuaven pressionant i aconseguien ampliar el marcador 3 punts més mitjançant un cop de càstig.

El joc visitant no va tardar a despertar i gràcies als mauls dinàmics de la seva davantera i al joc al peu guanyant metres aconseguien mantenir als manresans al seu camp i poc a poc anar guanyant metres. El Manresa tingué varis cops de càstig per ampliar la distància però no aconseguiren transformar, el Cornellà per la seva part el primer cop de càstig que provà de xutar a pals el transformà escurçant la distància al  marcador, i poc després en un xut a camp contrari els visitants aconseguiren recuperar la pilota i evitar als defensors locals aconseguint l’empat en el marcador, arribant-se a la mitja part amb empat a 8 punts.

A la segona part continuà la tònica de la primera part, dos estils de joc diferenciats i molts cops de càstig per ambdós equips. En un d’ells el Manresa aconseguí posar-se per davant 11 a 8, però a partir de llavors el Cornellà accelerà el ritme obligant al Manresa a defensar-se a prop de la seva línia de marca. A 15 minuts pel final un jugador del Manresa veié targeta groga i per tant exclusió temporal de 10 minuts, avantatge que els visitants aprofitaren per capgirar el marcador anotant un assaig després de moltes fases i pressió,  distanciant-se 11 a 15.

El Manresa no estava disposat a perdre un altre partit als moments finals i a falta de 5 minuts pel final en una melé contrària a 5 metres de la línia de marca visitant aconseguí molestar la sortida de la pilota i plantar in extremis la pilota a la zona de marca mitjançant J. Simó. Els manresans transformaren el xut posterior, i poc després aconseguien passar un altre cop de càstig entre pals deixant el marcador definitiu en 21 a 15.

Pel Manresa RC jugaren: M. Fernandez, J. Rossell (55’ R. Zouraa), O. Cases (70’ A. Cortinas), F. Caro (40’ I. Majós), M. Pradas (70’ J. Núñez), M. Casas, A. Winfield, S. Garcia, J. Simó, Q. Soubies, R. Torreguitart, E. Mellard (60’ O. Vargas), G. LeRumeur, A. Martí (60’ O. Matas), B. Esquius.

El proper cap de setmana no hi ha competició per cap dels dos equips sèniors de l’entitat. El proper partit de lliga el Manresa RC visita al SEL Vilanova, conjunt que ocupa la dotzena posició de la classificació, just 5 punts per sota del Manresa, que acaba la jornada en setena posició de la taula, dos punts per sobre de l’onzè classificat que marca la zona de descens.

Pel la seva part, l’Escola de Rugbi del Manresa RC es desplaça el dissabte 28 de febrer a Tarragona, per prendre part a la Trobada d’Escoles de Rugbi del club tarragoní, una de les més importants de Catalunya, amb més de 600 jugadors i jugadores participants.