divendres, 22 de maig del 2015

VICTÒRIA A DOMICILI DELS NOIS I TROBADA DE L'ESCOLA A TORDERA

El dissabte passat el Manresa RC disputà el penúltim partit de la lliga de Primera Catalana, contra els Enginyers de Barcelona. Els Manresans encaraven el partit amb tranquil·litat al haver-se assegurat mantenir la categoria en la jornada anterior.

Els manresans van sortir concentrats i confiats, així, als primers minuts ja dominaven en el marcador per 0 a 12 gràcies a dos marques aconseguides en les primeres jugades del partit, obra de J. Raikadroka i M. Tabet. Els barcelonins ferits en l’orgull no tardaren a reaccionar i utilitzaren més la seva davantera per aconseguir poc a poc guanyar metres. En una jugada amb l’ala tancat que agafà per sorpresa la fins aleshores ordenada defensa manresana Enginyers aconseguia els seus primers 7 punts al marcador, però els manresans, que dominaven les fases estàtiques tornaren a distanciar-se gràcies a dos cops de càstig xutats a pals, arribant-se al descans amb 7 a 18 en el marcador.

A la segona part, i amb el vent a favor els Enginyers tingueren més la possessió de la pilota i crearen més perill gràcies a la línia de tres quarts, aconseguint un assaig, contestat ràpidament pel Manresa RC amb la mateixa moneda gràcies a A. Winfield (12 a 23). A la segona part els manresans van haver d’aguantar l’atac barceloní amb 13 homes degut a l’exclusió temporal de 2 jugadors per reiteració de cops de càstig manresans. Durant el temps que van estar amb inferioritat numèrica els blanc-i-vermells no van encaixar cap punt, frenant els atacs locals amb una forta defensa. Els dos equips anotaren altre cop mitjançant cops de càstig arribant-se al final del partit amb 15 a 26.

Gran victòria del Manresa RC que s’assegura la 7ª posició en la classificació (de 14 equips), en la seva primera experiència en la Primera Divisió territorial catalana.

Pel Manresa RC jugaren: M. Fernadez ( 65’ J. Sas), C. Vidal, R. Zouraa (50’ I. Majos), J. Martin (60’ J. Núñez), M. Casas, T. Grdzelishvili, A. Winfield, S. Garcia (40’ A. Majó), J. Simó, Q. Soubies, R. Torreguitart, O. Vargas, J. Raikadroka, M. Tabet, LL. Jou (60’ B. Esquius)

El diumenge els més petits del club es desplaçaren a Tordera per participar en la Trobada d’Escoles de Rugby de Catalunya organitzada per la Federació Catalana de Rugby. Més de 1.200 nens i nenes de 17 Escoles de rugby van disfrutar d’una gran jornada, demostrant que el rugby a Catalunya està en franc creixement. Els joves jugadors del club tindran una nova oportunitat de jugar amb altres equips el proper dissabte, on la nostra escola es desplaça a Vic per a participar en una nova Trobada de Rugby.

L’equip sènior masculí, per la seva part, acabarà la competició aquest proper dissabte desplaçant-se a Tarragona per disputar un partit aplaçat el passat mes d’abril. El RC Tarragona disputarà aquest partit amb l’al·licient de proclamar-se campió de Primera Catalana d’enguany en cas d’aconseguir sumar una victòria contra el Manresa RC.